fbpx

Ej hvor er det vildt!

Det sagde én af mine kunder forleden, da det gik op for hende, at årsagen til, at der ikke var landet et job hos hende var, at hun (helt ubevidst), havde holdt ALTING på distancen (også jobbet) for at beskytte sig selv fra at vise den sorg det var, at hun havde mistet hendes job – ja eller endnu mere præcist havde hun faktisk oplevelsen af at have mistet sin anden familie og det rum (den ramme) der havde været hendes stolthed, hendes tryghed og hendes hjerterum igennem mange år.

Der var svære følelser i spil, men fordi det var for svær at se i øjnene og ikke mindst acceptere, blev hendes adfærd fokuseret på at ”passe på de andre” der også havde fået den traumatiske meddelelse.

Det hun dog (til at starte med) ikke helt var klar over var, at når hun vælger at lukke ned for sig selv og sin egen sorg, så lukker hun også ubevidst ned for hendes egen energi, og hun tager det direkte fald ned af vibrations-stigen (følelsesskalaen). Helt ned i offer-energien. Med denne følelse følger vreden, frustration, skam, skuffelsen og uretfærdigheden. Og det er helt helt normalt…..

Vi går alle i offer-rollen fra tid til anden. Det gør vi jo fordi vi føler os ramt, at det er de andres skyld, at det er noget ude-fra der er skyld i vores situation, eller skæbne, om du vil. Og det er jo ikke kun i forbindelse med at have mistet et job, at denne følelse bliver en del af vores indre energi. Det kan være i mange andre situationer hvor vi føler os svigtet, hvor vi er bange, eller hvor vi oplever, at det at skulle lære noget andet føles fuldstændig uoverkommeligt.

Den er ultra nem at falde i, og den kan være ultra svær at hægte af sig igen – det er også okay at være der for en stund, men vi skal kunne hæve os ud af den igen, for at den ikkebliver en del af vores måde, at være i livet på. Problemet ved at forblive i den er, at den bringer flere situationer ind i dit liv, som du kan føle dig som offer i….og det er virkelig overvældende…negativt!

Når vi bliver bevidste om, hvilke følelser der rent faktisk fylder inde i os, er vi også i stand til at forholde os til, hvorfor de er der – og rent faktisk kan vi (med lidt øvelse) også skifte dem ud. Men der er noget helt grundlæggende som vi skal gøre, for at det kan ske. Det handler om at få øje på, hvad det præcist er der skaber følelsen, få det italesat og bearbejdet, og til sidst skal der gives slip.

Men hvor ligger du henne?

Der findes en skala, som jeg selv bruger rigtig meget, for selvom jeg (oftest) har styr på hvordan jeg føler det indeni, så gør det noget ekstra for min handlekraft, at jeg rent visuelt (på en skala) kan se hvor tæt på (eller hvor langt fra) jeg reelt er på at kunne skifte min tilstand ud med en anden.

Dette er Melody Fletchers (Sig JA til universet) måde at skalere følelser på:

Skalaen viser, at hvis vi har nogle perioder hvor vrede eller frustration fylder meget i vores dagligdag, så ligger vi ifølge skalaen i minus. Og hvis vi skal have vendt følelserne, skal der ske ”noget” for at få vendt den til først håb, herefter begejstring og til sidst glæde.

Hvorfor er det vigtigt at vide?

Det er det fordi, hvis vi kobler ”loven om tiltrækning” til vores følelser, så er det således, at det du sender ud, får du mere af tilbage igen. Sender du vrede og frustration ud, så er det det du får igen fra andre mennesker, eller du møder situationer, du kan blive endnu mere frustreret af eller vred over at være havnet i. Omvendt – sender du smil ud, får du oftest smil tilbage igen, sender vi glæde og nærvær ud, så tiltrækker vi endnu mere at være glade og taknemmelige for.

Lyder det som en kliche? Måske… men ikke destro mindre er det rent faktisk det der sker, og hvor fedt er det lige at blive hængende i minus-skalaen vel vidende at det ikke helt stopper, før vi selv beslutter os for at det skal stoppe – og så give slip på det indeni os selv.

Hvor hurtigt flytter vi os?

Det er ikke noget vi gør i samme sekund, vi får øje på det. Vi får ikke bare vendt frustration til glæde med mindre vi har nogle værktøjer, eller formår at vende vores tanker så meget, at vi får følelsen med. Men det kan lade sig gøre! Og ved træning sker det hurtigere og hurtigere i takt med, at vi rent faktisk også får skabt en ændring på det, der trækker os ned. Så hvor hurtigt det skal gå, afhænger af vores egen evne til at ”sætte noget i gang” få skabt handling, eller taget en beslutning, der måske har været længe undervejs.

Tilbage til casen…..

Da vi begynder at arbejde på at finde ind til den reelle årsag til min kundes stigende frustration og vrede, bliver hun i stand til at prioritere sig selv og stå ved sin sorg. Hun giver slip i tankerne, hun accepterer, kroppen giver slip, og hun oplever en kæmpe forløsning. Samtidig begynder hun at tage imod andres hjælp og udstrakte hænder. Hun begynder at handle på de hints hun får i sit netværk, og hun begynder at opleve, at der rent faktisk kommer hul igennem til et potentielt nyt job. Hun skifter adfærd i kraft af at have sluppet.

Da vi sidder i vores sidste møde sidder hun med 2 jobmuligheder på hånden, og en tredje ringer under mødet. Det var vildt at stå i netop den situation efter flere måneder med skodderne lukket for, og et ”closed” skilt på døren.

Hvordan kan du spejle det ind i dit eget liv?

Vi oplever alle disse op- og nedture i livet. Det helt store spørgsmål er, hvordan vi forholder os til dem. Ignorer vi dem? Kæmper vi imod dem? Accepterer vi dem som en del af livet? Gør de os handlingslammede eller deprimerede.

Jo mere vi kender, og er bevidste om vores egne mønstre, jo bedre kan vi reagere på dem og løfte vores vibration til at være i plus fremfor i minus.

Det er én ting der er helt sikkert – uanset hvad du vælger, så påvirker det direkte din livskvalitet, din måde at være i livet på, din måde at OPLEVE livet på.

Just saying…:-)