fbpx

Du er den, der skal tage ansvaret for, at skabe balance i dit liv.

Uanset hvad dit liv har bragt dig indtil nu af glæder, sorger, udfordringer, arv og miljø. 

Ansvaret er dit hvad enten det handler om dit familieliv, dit jobliv, dine kreative interesser, dine længsler eller dine drømme.

Du kan ikke overgive ansvaret for det til andre, og det er aldrig andres skyld, at du ikke tog de fornødne skridt eller initiativer. Det er kun dig, der kan holde dig selv tilbage. Andre kan ikke bremse dig, med mindre du tillader det. 

I dette blogindlæg vil jeg give dig nogle indsigter og nogle værktøjer til at komme lidt mere ind i din egen energi. Jeg vil gerne invitere dig et stykke ud i fremtiden, og du skal forestille dig, at du er 80 år, du sidder i din yndlingsstol og tænker over, hvad du egentlig er du har fyldt dit liv med indtil nu. Hvad er det for et liv du har levet? 

Når du er blevet 80 år, har du opbygget en livslang erfaring på godt og ondt. Du ser temmelig sikkert også på udviklingen med andre og mere modne øjne. Men når du er her, er tiden ikke til de store forandringer – dem skulle du have foretaget på et langt tidligere tidspunkt i livet. Som 80 årig er det for sent.

Det er min oplevelse, at de fleste gerne vil sidde med et smil på læben som80 årig, stolte over netop at have prioritereret at skabe det liv der har været det helt rigtige for dem, og de kan nu læne sig tilbage med en god fornemmelse af, at have levet i overensstemmelse med den de er – inderst inde.

Hvis du holder fast i billedet som 80-årig lidt endnu – vil nogle af de store spørgsmål måske være:

 • har du lært det, du gerne ville?
 • har du oplevet det, du gerne ville?
 • har du arbejdet med det du gerne ville?
 • har du sagt fra overfor det, du ikke ville?
 • fulgte du dine drømme, selvom du var bange?
 • hvad gjorde du, for at få det til at ske?
 • hvis du ikke gjorde det (selvom du drømte om det), hvad var det der holdte dig tilbage

Hvis du sidder og tænker, at du, når du er 80 år, gerne vil være kommet så tæt på som muligt til, at have levet et liv du har elsket – så vend nu tilbage til nutiden, og begynd med at identificere, hvad det er du skal have skabt en forandring på. 

Hvad drømmer du om, og hvorfor?

Hvis du lige nu tænker, at det er lidt uklart for dig, hvad det egentlig er, du gerne vil, så vid, at sådan er det for de fleste. Mange af vores drømme og længsler bliver udskudt fordi hverdagen simpelthen tager over. Så mens vi sørger for, at alt det praktiske bliver gjort, og at kalenderen “går op”, så glemmer vi at bevare kontakten til drømmene. De begynder dog at poppe frem på fridagene og i ferierne, fordi vi der giver plads til at vores underbevidsthed igen begynder at “tale”. 

Spørgsmålet er, om du lytter til din indre stemme? For faktisk prøver din krop at kommunikere med dig om netop det. Sporadiske indfald og muligheder er også en måde som din underbevidsthed kommunikerer til dig på.

Måske du går og tænker på et skifte, men fordi dine tanker ikke er konkrete nok, handler du ikke på det. For du ved ikke, hvad du skal gøre. Men hvad nu hvis dit ønske lander i en helt anden forklædning? Hvad nu hvis essensen af det du drømmer om er indeholdt i en ny branche og en ny rolle, en ny prioritering – en ny måde at være i livet på, som du slet ikke er i kontakt med (endnu)? Vi laver ofte den fejl, at vi gerne vil have tingene til at lande på en bestemt måde, og det stanser både kreativiteten og flowet.

Kroppen kommunikerer blandt andet sådan her

Kender du følelsen af, at være drænet, frustreret, irriteret og måske endda ked af det, når du står op om morgenen for at tage endnu en laaaaang dag på jobbet. Det er din krop der begynder at fortælle dig, at du langsomt bliver mere og mere belastet af at blive der, hvor du er lige nu. Det kan i sidste ende give dig en sygemelding med stress.

Eller kender du det, at du får gåsehus når samtalen falder på, at der kan være en mulighed for, at du kan komme til at arbejde med det du er allerbedst til, og du får sommerfugle i maven? Det er kroppen der responderer til dig om, at det du lige nu mærker ind i er en god og spændende forandring for dig (og langt væk fra en belastningsfølelse).

Mange lægger slet ikke mærke til kroppens signaler, men de er en god rettesnor for, hvordan du bedst tager valg, der understøtte dig.

 

Hvorfor et “du skal kende dit HVORFOR” kan blive for overvældende…

“Hvis dit HVORFOR er stort nok, er du også villig nok til at igangsætte forandringen”….

Det er der skrevet bøger om, og det er også nemmere at foretage valg, når du ved, hvorfor du gør det. Sagen er bare den, at dit “HVORFOR” ofte ligger tydeligst på et ubevidst plan. Når det ikke er tydeligt og langt fra bevidst, er det svært at handle på det. Et godt sted at starte med at finde dine værdier, og hvad det er der skaber harmoni og balance hos dig. Hvad er det du elsker at bruge tid på, og hvad er det du ikke kan lade være med (både personligt og fagligt)?

Det er vigtigt at starte i det små, og lige så stille bygge bevidstheden op, så du (brik for brik) begynder at få øje på essensen af den du er. Ofte er vi blinde for os selv, vores talenter og den forskel vi gør for andre.

Så lær dig selv at kende. Vær nysgerrig på, hvad du er for én, og begynd at skrive dine observationer ned.

Efterhånden som du arbejder med dit selvbillede, bliver dit “Hvorfor” også mere og mere tydeligt. 

Vil du gerne kende dig selv endnu bedre, og skabe en bedre balance i livet, så bestil en gratis afklarende samtale her

Sæt dig selv ud af kontekst – bare et øjeblik!

Når du beslutter dig for, at tiden er kommet til at stille skarpt på det du gerne vil forandre, eller du kan mærke at det er nu, du gerne vil udleve en drøm du har gået og kredset om længe, så har selve beslutningen alene en større effekt på selv udfaldet, end du måske går og tænker over. Det er fordi, at når du tager beslutningen, sætter du også intentionen.

Intentionen understøtter dit fokus. Det du gerne vil have der skal ske, eller det du gerne vil opnå, sætter du pludselig i spotlight, når du sætter din intention. Og det er det din samlede personlige energi arbejder videre med.

Du har gjort det mange gange før, mere eller mindre ubevidst. Du når masser af mål ved at sætte din intention, måske bare i mindre skala end på områder, hvor det kan være mere sårbart, fordi der kan være en risiko for, at det ikke lykkes.

Men skal det afholde dig fra at forsøge?

Næææ – vel!

At du mærker en sårbarhed eller en følelse af sommerfugle i maven, er din bevidsthed der føler sig udfordret, og det er uanset hvad det handler om. Udenfor din comfort zone møder du muren af frygt – og sådan er det bare. Men husk på at sådan er det i alle forandringsprocesser.

 

Hvordan kan du mærke, at du er på rette vej?

Mit bud er, at dette kunne være din virkelighed:

 • du begynder at mærke dit mod, og du bliver mere fortrolig med at foretage modige valg
 • du lærer dig selv bedre at kende
 • du lærer at mærke efter (sådan for alvor) og du bliver i stand til at mærke hele din power
 • du bliver en mester i at sætte intentioner, og de virker, fordi du nu ved hvad du vil og ikke vil
 • får en oplevelse af, at din comfort zone udvides, og det der før føltes ukendt nu er kendt, og der skete ikke andet end at du overvandt din frygt
 • du realiserer nemmere dine drømme og du begynder at sætte dig og dine længsler på ugeplanen 

 

Nøgleordet er TRÆNING

Når du oplever succes med at træde ud af comfort zonen, så bliver næste skridt ud af samme zone knap så svær. Sådan er det med alt du skal lære, og det er også sådan du opbygger ny viden og nye kompetencer. Du træner……

Det er dog afgørende, at du faktisk igangsætter træningen, og begynder at efterleve (i små skridt) dine vigtigste værdier, og virkelig øver dig at at mærke hvad der er det rigtige for dig – helt uden at tænke over hvad andre gør eller tænker. 

Når du sætter dig selv ud af kontekst, og du tillader dig selv at drømme og tænke stort, så kommer du faktisk tættere på dig og dine værdier.

Det lyder jo ikke svært, så hvad bremser dig?

Det er det lille ord der hedder FRYGT! Og det kan fylde urimeligt meget indeni, når du overvejer at træde ud af din comfort zone og gøre noget nyt.

Alle oplever følelsen af frygt – det afgørende er, om du lader dig styre af den. For det er nemlig den, der holder dig inde i din comfort zone. At føle frygt er helt naturligt, og alligevel oplever jeg ofte i mine sessioner, at der ligger en dyne af pinlighed over at det kan tage overhånd i livet, og mange har svært ved at sætte ord på hvad det egentlig er, frygten udspringer af. Men vi har alle noget vi frygter, og vi oplever alle i større eller mindre grad, at vi har sommerfugle i maven over at tage nye ukendte skridt. 

Du kan for eksempel begynde at træne din indre dialog

Hvorfor det?

Fordi at dit måde at behandle dig selv på, er et direkte match til dine resultater, og det du skaber. Derfor er graden af kærligheden til dig selv og den du er, afgørende for, hvor meget balance og hvor meget styrke du føler indeni.

Skab kontakt til din indre power.

Følelsen af at have værdi og være værdi til at modtage, hænger ekstremt meget sammen med kærligheden til dig selv og accepten af DIG. 

Så hvad er det du går og fortæller dig selv? 

Når du bliver opmærksom på, hvordan du “taler” til dig selv, kan du begynde at forandre dialogen. 

Det er en proces og det kræver træning, og du succes hænger sammen med din vilje til at ville forandre.

Men ved du hvad – du kan godt!

Hvis du tager beslutningen, kan du også handle på det. Og det bliver ret nemt, når du først ved, hvorfor du tog beslutningen. Du har vendt energien, og du har vendt dit fokus – og taget hovedrollen i dit liv.

Hvis du ikke allerede er i gang med træningen, så begynd nu.

Ikke i morgen.

Det bliver aldrig mere relevant eller vigtigt end nu.

Tag lige flyveturen frem i tiden, tilbage til dig som 80 årig i din yndlingsstol, hvor du tænker tilbage på dit liv – hvordan føles det at sidde der, og smile af, at du netop fulgte dine drømme og du udlevede dine længsler.

Jeg tænker, at det er den bedste tilstand i hele verden…:-). 

Har du brug for en kick start?

Få en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Bestil en gratis afklarende samtale her: