fbpx

Oplever du stress symptomer?

STOP udviklingen NU

Føler du at energien bliver suget mere og mere ud af dig?

Stress mærkes individuelt, og opleves individuelt. Derfor er der også mange der ikke opdager stressen i tide, og derfor heller ikke får stoppet udviklingen i tide.

Måske oplever du at:

 • Dit energi niveau er markant faldende og har været det i et stykke tid 
 • Der sker mange ting indeni dig og omkring dig, og du føler du overvældet og ude af kontrol
 • Dine tanke taler dig mere og mere ned, og du har en følelse af, at du ikke slår til – nogen steder
 • Du mærker uro i kroppen og har svært ved at sove om natten
 • Du oplever tankemylder, og du har svært ved at koncentrere dig
 • Du oplever at din selvtillid og dit selvværd falder
 • Du føler dig handlingslammet
 • Det er længe siden du har mærket glæde og ro
 • Din krop gør ondt, måske mærker du mere hovedpine, ondt i maven og svimmelhed – og så er du træt hele tiden
 • Du bliver hurtigere aggressiv og du har en kort lunte
 • Alting er ligegyldigt

Kan du genkende dig selv i nogle af udsagnene ovenfor?

Så er det tid til at stoppe op – og stoppe stress udviklingen!

Stress påvirker hjernen og den udfordrer balancen i din krop og i din psyke, fordi du hele tiden er i alarmberedskab…

Stress er en biologisk konsekvens af, at du har været for stærk for længe. Stress er en en belastning af din krop og dit nervesystem, og når du befinder dig i en stress situation i for lang tid af gangen, så begynder din krop og din hjerne at opleve, at du konstant er i fare. Det øger produktionen af stress hormonet Kortisol, og sker det i for lang tid, skifter den gode effekt det havde i begyndelsen til, at blive til gift for kroppen. Stress påvirker også hjertet, kredsløbet og immunforsvaret.

I takt med at stressen fylder mere og mere, påvirker det også din adfærd, og du kan opleve, at du ikke helt kan genkende dig selv. Det kan dine kollegaer heller ikke, da de kan opleve dig væsentlig mere aggressiv og måske også mere passiv og opgivende i perioder. DU kan have nedsat koncentrationsevne og have svært ved store mængder af information. Og så føler dig dig ikke helt glad…..tværtimod føles alting måske ligegyldigt og uoverskueligt.  

Stress skal stoppes så hurtigt som muligt, for at stressen ikke skal være din trofaste følgesvend i fremtiden. Det er der ingen der ønsker.

Hvad stresser?

Det gør forholdet imellem graden af indflydelse og mængden af stress. Jo højere grad af indflydelse og kontrol du oplever du opleve i dit liv, jo mindre grad opleves krav og pres som en belastning.

Nogle af disse faktorer kan give stress symptomer:

 • Online kulturen (tilgængeligheden i forhold til mobiltelefoni, E-mails, bærbare computere og sociale medier)
 • At du keder dig i jobbet
 • At du ikke har de fornødne kompetencer til at udføre et job
 • For stor arbejdsmængde
 • Uafklarede rammer og modstridende arbejdsgange
 • Manglende konflikthåndtering

Indre og ydre stress faktorer

 

INDRE faktorer: Presset inde fra dig selv. Tankemylder bliver øget i takt med stress udviklingen, og fokuserer ofte på bekymringer om fremtiden eller at tankerne kredser om noget i fortiden, som du ikke kan ændre på. Bekymringer fylder generelt mere og det påvirker dine følelser og skabe indre usikkerhed og et lavere selvværd.  

Ydre faktorer: Presset udenfor dig selv. Livsforandringer eller daglige gener. De forhold du påvirkes af fra dine omgivelser eller på arbejdspladsen.  

Er du ramt af stress, kan du opleve, at du bruger meget tid og tankevirksomhed på ting, som du ikke kan ændre på alligevel, og det vil primært være negativ tankemylder, i stedet for at fokusere på, at situationen bidrager til at skabe en positiv forandring, som er indgangen til en generelt drejning i din måde at leve livet på.

En stresset hjerne…

Tænker ikke klart, og er belastet af et primært negativt tankemønster. Det betyder også, at hjernen ikke får den ro og hvile den har behov, da den konstant er på (negativ) overarbejde, og hjernen mangler de positive oplevelser og input – de positive tanker, der tror på fremtiden og har en oplevelse af at livet er dejligt. 

Når hjernen er SÅ belastet påvirker det din:

 • Indlæringsevne
 • Koncentrationsevne
 • Hukommelse
 • Din søvn
 • Din kreativitet
 • Dit overblik og overskud

DERFOR er det vigtigt at få stoppet ulykken!

 

Når du bliver fri af stress bliver du:

Bedre til at lytte til din krop og respektere dens (dine) behov

Bedre til at prioritere dine rolige stunder 

Mere glad og harmonisk 

Mere selvbevidst og du kender dine stressorer

Du har fundet gaven i din stress oplevelse

Du har fået nye vigtige værktøjer, til at holdes stressen ude af dit liv

Får et bedre overblik, en følelse af kontrol og at du har indflydelse

 

Derfor kan jeg hjælpe dig !

Jeg er uddannet coach med stress som speciale, og har mærket stress symptomer på egen krop. Jeg har derudover været på sidelinjen til min mands stress forløb, og ved derfor hvad der sker indeni den der er ramt af stress, og hvad det kræver af omgivelserne. Stress har konsekvenser langt udenfor den der er ramt. Det er nemlig hele familien der rammes. Der sorg og frygt, der skal håndteres, og der skal findes en ny måde at leve livet på.  

Jeg kender hele forløbet, fra at føle en travlhed hvor adrenalinen pumper i kroppen sammen med kortisolen, og glæden over at travlhed skaber resultater og du bidrager,  indtil at det hele bliver for overvældende og følelserne begynder at fryse, og hjernen begynder at blive påvirket. 

Det er ikke rart at være der, fordi der medfølger masser af forvirring, lavt selvværd og en overvejende følelse af, ikke at slå til og ikke at kunne magte opgaven / livet.

Jeg arbejder med mennesker i livskriser og med stress på forskellige niveauer, og derfor vil jeg betegne mig selv som lærd indenfor stress jeg brænder for at hjælpe andre ud af stress og skabe et liv i balance – på alle måder.

Stress opstår på flere platforme og er viklet ind i hinanden. Nogen gange udvikler det sig på arbejdspladsen, og andre gange er det på privatfronten der sker for mange (uventede og overvældende) hændelser. Men du lever ET SAMLET LIV, og du har kun en energitank at trække på. 

“Jeg har mødt og fået hjælp af mere end et par coaches i mit liv, og er nok en kritisk kunde. Jeg traf Marianne i en vanskelig periode i mit arbejdsliv. Hun gjorde en forskel, som betød alverden for, at jeg turde tage de skridt, der nu har givet mig det meningsfulde arbejde, som jeg ønskede. Sjældent har jeg mødt én, der forstår at praktisere coaching så omsorgsfuld, anerkendende og faglig kompetent. Hun er ikke bare god at snakke med – hun har en unik sans for at arbejde helhedsorienteret og målrettet.”  

Marianne er én af de mest inspirerende og insisterende coaches jeg har mødt – men insisterende på den nysgerrige og anerkendende måde, hvor jeg kort og godt oplevede mig set og omsorgsfuld udfordret på mit eget syn på mine evner. Der var mere end én aha oplevelse. Og det gør jo en forskel.”

Allan rauff Schurmann

Marianne Snabe – Ekspert i coaching

“Jeg har gennem 5 måneder arbejdet sammen med Marianne med det formål at skabe mere balance i mit liv. Jeg stod ved en skillevej og vidste ikke, om jeg skulle fortsætte med at gå ud ad den ”gamle trygge vej” eller vælge en ”ny vej”. Jeg har solgt min gamle bolig, sagt mit gamle job op og har valgt en ”ny vej” i livet.

Ved hjælp af Mariannes coachingstrategier, samtaler, sms- og mailudvekslinger samt hendes udfordrende og meningsfulde spørgsmål har jeg udviklet et stærkere selvbillede, fundet min indre ro og modet til at vælge og manifestere det liv, som jeg ønsker.

Marianne er empatisk, venlig og god til at lytte. Hun er samtidig analytisk og stiller skarpe spørgsmål, der udfordrer refleksionsevnen og sætter skub i udviklingen. Hun er også kreativ og bruger øvelser og spørgsmål, som vender ens liv på hovedet og lukker op for en ny vej i livet.

Jeg kan på det varmeste anbefale Marianne som din coach. Hun er god til det, hun gør.” 

Sebastian Thesbjerg

Jeg hjælper dig sådan her:        

 • Du vil opleve en personlig sparringspartner og støtte, der gradvist hjælper dig ud af stressen.
 • Du opnår viden omkring, hvorfor hjernen opfører sig, som den gør og hvorfor du (måske) oplever både fysiske, psykiske og adfærdsmæssige forandringer. 
 • Du lærer dine stressorer at kende, og øver dig i at få dem til at fylde mindre eller helt forsvinde . 
 • Du får masser af værktøjer til at stoppe udviklingen af stress, og det vil opleves både simpelt og i et tempo du kan være med i.
 • Du vil blive mødt i en hyggelig og rummelig atmosfære, hvor ting tager den tid det tage
 • Hotline over mail, sms og telefon under hele forløbet, hvis du skulle få bruge for en livlinie i bestemte situationer, så du ikke skal føle dig alene 

HUSK! Oplever du stress symptomer, er det vigtigt at du også har kontaktet din læge, for at få han/hendes vurdering af din tilstand. Jeg kan ikke sygemelde dig – det kan kun din læge.